mandag 13. august 2012

Vi gratulerer det russiske Flyvåpenet med 100 års jubileet.


Historien av Det russiske flyvåpen: etterkrigstiden

Oleg Nekhaj
9.08.2012, 19:34
Den 12.august vil man i Russlands markere 100årsdagen for Flyvåpenet. På denne dagen sommeren 1912 opprettet man etter ordre fra forsvarsetaten en spesiell luftenhet. I det videre ble denne datoen offisielt fastsatt som Dagen for Russlands Flyvåpen.
Etter slutten av Andre verdenskrig ble overgangen til jetfly den viktigste retningen i utviklingen av Det sovjetiske flyvåpen. I april 1946 testet man de første jagerne med jetmotorer, Yak-15 og MiG-9. Snart ble de tatt i bruk i Flyvåpenet, framholder militærhistoriker Dmitrij Sobolev:-Disse flyene ble vellykket testet, og til forundring uten problemer selv om dette var et for vårt land helt nytt materiell. Betydningen av deres framkomst er enorm fordi våre vestlige tidligere forbundsfeller, og etter den kalde krigens utbrudd motstandere – England og USA – hadde allerede jetfly. Snart kom det fram jetbombefly, og likevekten mellom Vesten og Sovjetunionen ble gjenopprettet.
Kilde: Russlands stemme

Se også videoklippet fra jubileumsshowet på:
VIDEO: RUSSIA AIR FORCE CENTENARY AIR SHOW CONTINUES CCTV News - CNTV English

I den planlagte kald krig utstillingen vår er det viktig for oss å vise fram fly brukt på begge sider av jernteppet.  Per i dag har vi både MIG 15 og MIG 21 på lager.  I tillegg har vi annet spennende materiell fra denne perioden som bare venter på å bli vist fram til publikum! 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar