lørdag 9. april 2011

Roadtrip!


På en ekte amerikansk roadtrip må mann spise burger på en ekte Road Diner med interiør ikke så ulikt det vi forbinder med de amerikanskinspirerte "Snackbarene" som poppet opp i Norge på 60-tallet.


Etter 7 timers kjøring på rette, brede veier med store reklameplakater og jorder så i langt øyet kan se, kom vi fram til Dayton, Ohio, lørdag kveld.

På vei ut av Chicago, Illinois var det mye industri i og slitne boligområder ganske tett inntil hovedveien. Men mot Indiana åpnet landskapet seg med store uendelige jordbruksområder og vindmøller i stort antall!

Godt over grensa til Indiana, var den kjølige tåka i Chicago plutselig skiftet ut med sol fra blå himmel og 22 grader Celcius - et deilig sjokk for en norsk, enda vinterpreget kropp! Gresslettene var grønnere og inn mot Indianapolis og med velpleide boligområder med småblokker og trehus mer lik de vi kjenner hjemmenfra (men tydeligvis uten den vanlige norske bortslagdebatten om fargevalg på husene - her var alle i nyanser av grå).


Veiene hadde 4 felt i hver retning og svingene kom så skjeldent at de var mer en gledelig overraskelse. Særlig da de uendlige jordbruksslettene tok over igjen med noen små ganske falleferdige gårder plassert midt på dem. Men trærne som etterhvert ble fler og fler hadde det fine grønne sløret som vi forbinder med tidlig Mai i Norge.


- Posted using BlogPress from my iPhone

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar