mandag 11. april 2011

Hvorfor i Dayton?Da var alle deltagerne registrert og konferansen er i gang her i Dayton. I går kveld var det småmat og mingling. Det var mange interessante museumsfolk fra ulike luftfartsmuseer som hilste på, full av amerikansk entusiasme!
Her er vår direktør Sven Scheiderbauer og jeg med Gary Power jr. Sønnen til den kjente piloten som fløy U-2 flyet som skulle til Bodø i 1960.

Åpningsforedraget i går var holdt av Amanda Wright Lane. Det første flyet ble laget og fløyet her i Dayton av brødrene Orville og Wilbur Wright i 1903. De var onklene til Amandas bestemor, og det var morsomt å høre hennes mer personlige historie om disse litt spesielle og veldig ulike brødrene. Det at Wil glemte hatten sin hjemme og måtte snu i døra, hver dag da han syklet avgårde til jobben, viser at selv en så stor teknisk begavelse kan være utrolig distré.

Så Dayton er selveste "The Birthplace of Aviation" og  har selvfølgelig et flott Wright Museum og faktisk også en avis som heter The Wright Flyer.

Kilde: www.wright-b-flyer.org


Etter en lang dag med flere interessante foredrag er det snart middag, så oppdatering fra i dagens program får komme i morgen. Endelig får jeg kjøre med "skolebuss"!

Markedssjef ved NL, Elisabeth Langeland på tur til bussen.


- Posted using BlogPress from my iPad

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar