onsdag 13. april 2011

Første konferansedag!

En innholdsrik dag med svært interessante foredrag! Første foredrag jeg valgte fra dobbeltsesjonene var: Past, Presens and Future: Issues in Historic Avation Architectur Preservation. Der presenterte de fordelene og ulempene med å bruke autentiske bygninger som utstillingslokaler.


Konklusjonen var nok at det var absolutt flest fordeler. Dette fordi det optimale museum er et som forteller historiene bak de historiske gjenstandene på historiske steder. Og siden det er det nettopp det Isfronten vil gjøre, og at Anlegg 96 er et mer spennende kulturminne enn noen annen tradisjonell hangar, lover det godt for våre planer!

Andre foredrag var om bruk av popkultur i museumsutstillinger for også å "treffe den yngre garde på hjemmebane" Her var det snakk om samlinger av alt fra matbokser til Nose Art, film eller Transformers. Ikke tvil om at våre tanker om å vise amerikanske kulturimpulser i Norge under den kalde krigen, er riktig spor å følge.Tredje foredrag var om museenes bruk av sosiale medier, Der lærte vi at publikum nå i større grad vil "oppsøkes" der de er tilgjengelig, med informasjon og tilbud. Slik at det å tilby apper og det å være aktiv på Facebook, Twitter, Foursquare osv... blir enda viktigere framover. Vi fikk en følelse av at vi er ganske flinke på museet vårt allerede, men at vi må følge utviklinga videre og ta denne nye trenden på alvor!

Gårdagens middag på The National Museum of the United States Air Force, var en flott opplevelse! Museet består av tre gedigne hangarer på rekke som er bundet sammen med gjennomganger på midten, slik at de oppleves som ett gigantisk museum.
Vi hadde velkomsten i National Avation Hall of Fame Learning senter, der vi var omgitt av ulike enkle simulatorinstalasjoner og presentasjoner av de store heltene fra flyhistorien. Midt i Fame-galleriet fant Elisabeth vår egen Bernt Balchen i godt selskap med Thomas S. Baldwin og Neil Armstrong!


Vi fikk en flott velkomstsermoni av stramme Air Force karer før Direktøren holdt velkomstalen. Etter middag var det musikalsk underholdning av høy kvalitet av "System Go", The Air Force Band of Flight!Det ble også tid til en kjapp tur innom halve Cold War Gallery, men siden utstillingen dekker en hel hangar, vil jeg bruke mer tid der i dag. Men en ting er sikkert, her har de også fått plass til de virkelig store flyene - et mektig syn!

Flere bilder kommer!

- Posted using BlogPress from my iPhone

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar