lørdag 9. april 2011

Bye bye windy city!

Siste dag i Chicago og frokost på stamfrokostplassen, Corner Bakery Cafe med fri WiFi. I går var det nok en travel museumsdag. Vi startet dagen på National Veterans Art Museum. Utstillingene gjorde sterkt inntrykk! Følelser fra amerikanske vietnamveteraner formidlet gjennom egen kunst.

Så dro vi på Field Museum, et svært museum i ei flott historisk bygning. Det første som møtte oss i inngangshallen var to svære elefanter i en mektig kampsituasjon og et enormt T-Rex skjelett! Vi vandret lenge i en uendelig mengde utstillinger med et enorm antall gjenstander, men også lekre presentasjonsmåter og bruk av moderne teknologi for leking og læring.

Et av høydepunktene var ei ny utstilling om hestens utvikling og historie. Den var utrolig vakkert, enkelt og informativt formidlet, men samtidig en veldig spennende bruk av moderne teknologi som gav oss læring på en ny og morsom måte.

Til slutt så vi en flott 3-D film om oppdagelsen og livet til T-Rex, Sue, (skjelettet som først møtte oss). Den viste oss 3D film som kombinerte spennende og dramatiske animasjoner om livet hennes basert på forskninsfakta, med autentisk film fra arkeologenes prosess fra søk fram til utstilling i museet. Sue er den mest komplette utstilte T- Rexen i verden og er et dramatisk syn!


Det var mye inspirasjon å hente også på Field Museum. F.eks hadde noen av forskernes laboratorium glassvegger ut mot utstillingene. Her satt de og jobbet på ordentlig med fullt utstyr, noe som gav oss et godt innblikk i alt forskningsarbeidet bak utstillingene.

Jeg vil legge ut flere bilder tatt med kamera så snart jeg kommer til Dayton.

Nå er vi snart klare for en 5-7 timer lang kjøretur til Dayton og konferansen der!
Bye bye Chicago for now. It has been a really good stay!
- Posted using BlogPress from my iPhone

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar