søndag 25. november 2012

Publikumsrekord på Åpen dag 2012!


I dag var det igjen tid for Norsk Luftfartsmuseums årlige publikumssuksess, ÅPEN DAG. Parkeringsplassen var overfylt og folk i alle aldre strømmet til museet! Da vi stengte dørene klokken 17.00 var vi rundet 2.300 besøkende på 6 timer. Det var mye å se, høre og gjøre for både små og store. Bilder fra ÅPEN DAG 2012 kommer her på bloggen etterhvert.
.
Ronny Hognes og Ole Sigurd Sørensen har litt pause-moro mens de legger spennede kald krig ting i en ny monter.          Foto: KAW, NL
 På militær side hadde Isfronten laget seg en stand med en helt ny "trailer" som gir en smakebit på den nye kald krig utstillingen vi planlegger. Mange stoppet opp for å se på den og vår monter med spionutstyr og andre spennende gjenstander. Noen var imponert og litt skremt over atombomba vi har i utstillinga, og hvor utslettende den ville ha vært i bruk. Traileren kan du også se her:Isfronten - teaser from Isfronten-Kald krig opplevelser on Vimeo.


Men den mest populære i kald krig avdelingen var nok Starfighteren Kjell Nitter  og Helge Andreasen fra "Starfighterens venner" Hadde hendene fulle med køer av folk som ville prøvesitte det flotte jagerflyet fra den kalde krigen. Til neste år feirer de 50 års jubileum for flyets ankomst til Norge og Bodø, og håpet er å få foreningens egen Starfighter i lufta etter mange år på bakken.
 


På andre siden av Starfighteren hadde Bodø luftfartshistoriske forening sin stand med mulighet for å prøve seg i arbeidet med å restaurere fly. I tillegg hadde Roy Rusten som har jobbet i NIKE bataljonen mye å fortelle. Foran den enorme raketten og radar vognene kunne han vise filmklipp fra heftige prøve-oppskytinger av disse rakettene under den kalde krigen.

Kilde: www.fas.org
 
Tusen takk til alle som besøkte Luftfartsmuseet i dag og ville se og høre om den kalde krigen! Hvis du vil vite mer om utstillingen vi planlegger og Anlegg 96 så trykk på fanene øverst på siden. Der kan du også gå inn på den egne bloggsiden ”Historier fra den kalde krigen” og høre og se intervjuer med /fortellinger fra nordmenn som har opplevd denne spennende perioden.


Du kan søke i bloggen ved å skrive inn søkeord i søkefeltet på høyre side. Der kan du også se videoer, lese blogginnlegg fra tidligere måneder og år og laste ned vår brosjyre eller søknaden til statsbudsjettet 2013 (med fyldigere informasjon om prosjektet, og om hvorfor den kalde krigen er en viktig periode i Norges historie).

Følg oss gjerne også på Facebook der vi legger ut linker til blogginleggene og andre spennende nyheter. Har du spørsmål, ønsker mer informasjon eller har en historie å fortelle oss? Kontakt oss gjerne på e-post eller på tlf:

Prosjektmedarbeider: kari@luftfartsmuseum.no 75 50 78 61 / 97 10 30 10.
Prosjektleder: karl.l.kleve@luftfart.museum.no   75 50 78 56 / 975 85 311    


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar