mandag 23. april 2012

Elever lager film om den kalde krigen i sitt lokalmiljø

an.no og an Indre, bilag til Avisa Nordland, kunne vi onsdag 18. april lese om Skjerstad Oppvekstsenter som lager film om den kalde krigen. 
                       
Vi er veldig glade for at samarbeidet med Skjerstad har vært så prositivt og vellykket. Historiene som elevene finner i sitt lokalmilø inngår i vårt store innsamlingsprosjekt Historier fra den kalde krigen

Samarbeidet startet i oktober 2012 (se tidligere artikkel) og kontakten med lærerne har blitt fulgt opp av vår mann, Per Arvid Tellemann. Elevene og lærerne besøkte oss for kort tid siden, og presenterte arbeidet sitt så langt for oss. De fikk da også en smakebit av våre fortellinger som er lagt ut på Digitalt Fortalt og undervisningsopplegget vårt om den kalde krigen, for alle tiende klassene i kommunen. Skjerstadelevene har også en egen prosjektblogg:  http://denkaldekrigen.blogg.no/

Gina og Karoline administrerer bloggen
Vi håper flere skoler i Norge nå ser verdien i å la ungdommene bli kjent med sin lokalhistorie på denne innvolverende måten. Det ligger mye god læring i kontakten med den eldre generasjonens fortellinger og ny kunnskap om hvorfor stedene er formet og bygd opp slik de er i dag. I tillegg er dette en fin måte for ungdom i dag å forstå Norges og sitt eget lokalsamfunns rolle i en stor internasjonal konflikt. 

Vi gleder oss til å se resultatene av arbeidet i Skjerstad! Ta gjerne kontakt med oss hvis du eller din skole ønsker å jobbe med et tilsvarende prosjekt :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar