søndag 5. september 2010

Nike-veteraner besøker Norsk Luftfartsmuseum

Foto: Roy Rusten
Den 24-26 august inntok Nike-veteraner med fruer - 17 i alt, Bodø og luftfartsmuseet. Vår egen "Nike-mann", Roy Rusten, var "primus motor" for opplegget her og ønsket dem velkommen. 
Karl, Per Arvid og jeg startet programmet deres her med å gi dem en liten presentasjon av Isfronten-prosjektet. Først med kaffepause med orientering i Cafe Gidsken og deretter en times omvisning i Anlegg 96 av Birger Larsen og meg. Birger Larsen, vår tekniske konservator, har mange års aktiv tjeneste i anlegget under den kalde krigen, og fortalte levende og morsomt fra denne tiden blandet med fakta om anlegget. Jeg presenterte vår fantastiske planer for bruk av anlegget som utstillingslokaler og magasiner! Nike-gjengen var entusiastiske og positive til planene :-)

Så hadde flystasjonens besøksansvarlige ordnet med en fantastisk omvisning inne på Norges største militære flystasjon, forbi området der den nye rullebanen skal plasseres. Så bar det videre med en Kaptein som fortalte om NASAM-systemet som er dagens missil-system. Rundturen ble avsluttet i nydelig sommervær på Keiservarden, der alle fikk beundre Bodøs mest fantastiske utsikt!

Foto: Kari Aasjord White
Vi vil takke Nike Veterans Society for interessant og hyggelig besøk, med deilig middag og gaver til museet. Kåre Ødegaard Næss har gitt fra seg mye spennende dokumentasjon om Nike-guttas arbeide og noen unike gjenstander fra deres arbeid under den kalde krigen! Vi håper at Nike-soldatenes viktige jobb for Forsvaret, Norge og NATO også kan bli en viktig brikke i den nye utstillinga!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar