torsdag 29. september 2011

ISFRONTEN på Forskningsdagene 2011

Kom å besøk Isfronten-standen vår
lørdag 1. - søndag 2. oktober!


I år er Bertnesdagan for første gang flyttet til Universitetet i Nordland.

I tillegg har Universitetet invitert mange aktører til et eget Forskningstorg, som også er en del av Forskningsdagene 2011


Last ned hele programmet her

Vil du høre mer om den kommende kald krig opplevelsen ved Norsk Luftfartsmuseum, se TV-serie trailereren "Isfront" , laget i samarbeid med News on Request og se filmsnutter med spennende historier fra den kalde krigen? Kanskje har du til og med lyst å dele din historie fra denne perioden med oss? Les mer om hva vi leter etter her. Vi tar også atombomba på et halvt tonn med oss fra museet! (Denne er selvfølgelig uten sprengstoff)

Karl skal også ha et eget foredrag om prosjektet vårt : Isfronten - Kald Krigs Opplevelser, på søndag
Program forelesninger (pdf)

Lurer du på hvilken betydning den kalde krigen hadde for ditt nærmiljø og samfunn, og hvordan den skapte det moderne Nord-Norge? 

Han vil fortelle hvordan den kalde krigen påvirket Nord-Norge mer enn få andre deler av verden og gjorde det en av verdens mest militariserte regioner. Vår landsdel som gjennom århundrer hadde vært en perifer utkant, ble brått et viktig sikkerhetspolitisk knutepunkt mellom Øst Og Vest. Hva hadde dette å si for oss i dagliglivet....?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar