torsdag 18. august 2011

Sommeren er på hell, men en travel høst venter på oss!

Enkelt utstyrt – men tak over hodet hadde du: ”Sneglehuset” fra 1960. Kilde: Norsk Caravan Club

Sommerferiering er over for de fleste nå, og vi nordmenn reiser som aldri før. Å ta fly til syden, når sommerværet svikter, er blitt noe "alle" har råd til. Camping er også populært, men nå med "hjemmecomfort".

For også på dette området har utviklingen gått i et rasende tempo siden 2. verdenskrig. Er du i den generasjonen som husker campingferiene fra 50- og 60-tallet med f.eks spisstelt og campingkoffert? Da campingvogner ble sett på som eksklusivt og en sjeldenhet?

Ut over 70- tallet ble campingvogner allemannseie, spesielt for middelklassen. Og campingvognene ble tilpasset helårsbruk. Fram til i dag har campingvognene blitt manges "andre hjem" og inneholder de meste av tekniske og huslige "duppeditter". Flere nordmenn har gjort som andre europeere og gått over til bobil. Salget av disse "kjørbare husene" har nærmest eksplodert de siste to årene.

Vil du vite mer ? Les artikkelen : "Campingliv over alle grenser"
Campingvogner har hatt en revolusjonerende utvikling i løpet av 50 år. Hvem har sagt at camping ikke er moderne? Denne Knaus Lifestyle 500 er innredet som en moderne lounge. FOTO: KNAUS, Kilde: NCC

Men nå det på tide å brette opp ermene og starte på høstens spennede oppgaver! Vi går inn i siste halvår av forprosjektfasen. Nå skal det jobbes hardt for å få finansieringen på plass til videreføring av prosjektet i 2012.

31. August starter Møteserien opp igjen!
Tom Kristiansen (forsker ved Institutt for Forsvarsstudier i Oslo) kommer til Bodø og skal fortelle oss om Sjøforsvarets historie, utvikling og utfordringer, med særlig vekt på den kalde krigen og situasjonen i dag.

Mer info om møtet kommer snart!
Vår mann på "Historier fra den kalde krigen" har hatt en aktiv i sommer og har lagt ut flere nye historier på Digitalt fortalt


Følg linken og sjekk ut hva du har gått glipp av!
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar