mandag 15. april 2013

Riksantikvaren besøker Anlegg 96!

Fredag 12. april hadde Norsk Luftfartsmuseum besøk av en stor delegasjon som ville se på Anlegg 96. Nordland fylkes kulturråd Hild-Marit Olsen hadde invitert Riksantikvar Jørn Holme til å se med selvsyn hvilken perle Anlegg 96 er. Begge stilte med store delegasjoner, så vi var til sammen 15 stykker som vandret i den kalde krigens fotspor dypt inne i fjellet.

Både riksantikvar Holme og fylkeskulturråd Hild-Marit Olsen var skjønt enige om at er mer representativt eksempel på kald krigs-arkitektur har vi knapt i Norge. Rusleturen i det atomsikre anlegget gjorde et dypt inntrykk på alle. Nordland Fylkeskommune er svært interessert i et vern av Anlegg 96, og etter fredagens besøk håper vi Riksantikvaren er av samme mening. Han ga i hvert fall uttrykk for sterk interesse og engasjement for våre planer om å bevare Anlegg 96 og gjøre det til åsted for verdens beste museums-attraksjon.

Hele delegasjonen lytter interessert når konservator Karl Kleve forteller
litt om anleggets spennende historie. Foto: KAW, NL.

NRK Nordland var med oss under hele besøket i Anlegg 96. De melder at saken trolig kommer på NRK Nordlands distriktssending kl. 18.40 i dag. Vi håper at den også kommer på riks-nyhetene i kveld da dette er en viktig sak for hele Norge om bevaring av et unikt nasjonalt kulturminne!

Innslaget kom både på NRK Nordland og på Norge i dag på hoved-nyhetssendingen kl 21.00! Se hele saken på:
http://tv.nrk.no/serie/distriktsnyheter-nordland/dkno99041513/15-04-2013#t=7m37s

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar