søndag 8. mai 2011

Gratulerer med dagen til alle veteraner!

Kilde: Regjeringen.no
 I dag, 8 mai feirer Norge sin frigjøringsdag  og veterandagen! Over hele landet hedres de som har kjempet for Norge her hjemme og deltatt i internasjonale operasjoner.
Regjeringen har bestemt at det fra 2011 og hvert år framover skal gjennomføres en verdig og profilert markering av veteraner på frigjøringsdagen 8. mai. Markeringen er ett av flere tiltak regjeringen setter inn for å uttrykke anerkjennelse! Les mer i Regjeringens pressemelding, 27.04.2011 Nr.: 13/2011
Programmet for dagen med markeringer i alle fylker, finner du her på forsvaret.no
Der finner du også bilder fra dagen og en flott film om to veteraner i ulik alder som har deltatt i internasjonale operasjoner. En film som er et godt eksempel på ei lita historie fra to menn, begge veteraner, men med ulike historier å fortelle.

Les f.eks den spennende historien til Bjørn Norli.
Vi på Norsk Luftfartsmuseum, ønsker gjennom prosjekt Isfronten også å hedre veteranene som var aktive under den kalde krigen. Vi jobber hver dag  med innsamling og dokumentasjon av menneskers Historier fra den kalde krigen.

Men vi ønsker også å favne flere enn bare de som jobbet i forsvaret. Vi ønsker historien fra familiene til disse, og hvordan sivile mennesker opplevde episoder og endringer som skjedde i samfunnet i denne spesielle perioden.

Disse historiene ønsker vi nå etterhvert å dele med dere gjennom f.eks Digitalt fortalt, Luftfartshistorie.no, TV-serien Isfront, selvfølgelig i den kommende, nye utstillingen vår (og databaser knyttet til denne).

Ønsker DU å fortelle DIN historie, Trykk her for mer info om hvordan.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar