tirsdag 15. juni 2010

Honest John – Norges første atomrakett med verdens største kondom!

Invitasjon til ”påduking” av atomraketten Honest John (Let’s be honest)

Norsk Luftfartsmuseum, Tirsdag 15. Juni kl. 12.00 på museets parkeringsplass.
Kunstneren Morten Traavik vil være tilstede og ferdigstille kunstverket.

Velkommen!

Honest John kom til Norge som en del av den amerikanske våpenhjelpen. En rakettbataljon ble plassert på Setermoen i Troms i 1960. Ettersom Norge aldri tillot atomladning på dem, ble rakettene tilbakelevert i 1964.

Atomraketten er en sentral del av kunstprosjektet Hærwerk # 1. Forsvarets Museers ”huskunster” for 2010, Morten Traavik, bruker Honest John (Let’s be honest) som utgangspunkt for et svært kreativt kunstprosjekt, som nå kommer til Bodø. Atomraketten vil bli ikledd et syv meter langt kondom. Kunstverket har skapt stor debatt og interesse etter at det ble satt opp utenfor Forsvarsmuseet. Dette har ført til mange avisoppslag, og TV- og radiointervjuer i Oslo. (Foto: Arne Flaaten, Forsvarets Forum)
                                                                                                       
Gjennom prosjekt Isfronten setter Norsk Luftfartsmuseums søkelyset på den kalde krigen. Fra Forsvarets Museer i Oslo har vi fått låne en av de mest spennende gjenstandene fra norsk kald krigshistorie, nemlig atomraketten Honest John. Atomraketten vil bli en viktig del av museets planlagte utstilling om den kalde krigen.

Om kunstneren:
Kunstneren Morten Traavik (38) er utdannet teaterinstruktør og skuespiller fra Dramatiska Institutet i Stockholm og GITIS i Moskva. Han har de senere årene etablert seg som en av landets sterkeste samfunnsbevisste og genreoverskridende kunstnere. Traavik står bak missekonkurranse for landmineskadde kvinner, MISS LANDMINE, realisert i Angola (2008) og Kambodsja (2009) som er blant de mest omdiskuterte, bejublede og utskjelte verker av en norsk kunstner i nyere tid både nasjonalt og internasjonalt.


For mer informasjon kontakt:  
Kari Aasjord White prosjektmedarbeider Isfronten  tlf. 97 10 30 10  kari.aasjord.white@luftfart.museum.no
Karl L. Kleve prosjektleder Isfronten, tlf. 97 58 53 11 karl.l.kleve@luftfart.museum.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar