fredag 26. februar 2010

Flyhistorisk fagseminar på Kjeller

11-14 februar var det duket for det årlige flyhistoriske fagseminaret, i år på Kjeller. Isfronten var selvfølgelig representert ved Karl Kleve og undertegnede. Tema for vår sesjon var "Historier fra den kalde krigen" - et historie-innsamlingsprosjekt. I den forbindelse hadde vi vært så heldig å fått to meget engasjerende og kunnskapsrike menn til å holde innlegg for oss:

Bård Moen, Bodø, fortate om et lignende innsamlingsprosjekt fra 2005. Der fortalte mange tidligere forsvarsansatte sin historie fra sin karriere i Kontroll & Varsling - systemet. Historiene ble først samlet på ei egen nettside, siden ble det bok og CD.
Kjell T. Olsen fra Norwegian Nike Veterans Society, fortalte om NIKE-våpenets og den norske NIKE bataljonens historie - en personlig beretning fra den kalde krigen.

Sesjonens tema var populær blant de 30 tilhørerne og mange kom med innspill og var interessert videre i prosjektet vårt!  Så nå håper vi bare at mange hiver seg med på å skrive sin historie! Les mer under "Historier fra den kalde krigen".


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar