onsdag 27. oktober 2010

Nordnorsk museumsseminar 2010

Tre av mine gode kollegaer fra NL og jeg deltar på seminaret. Tema i år er "Museum som/og næringsvirksomhet?". Nordland fylkeskommune, i samarbeid med Nordnorsk museumsseminar, setter fokus på museets utfordring og roller i forhold til reiseliv, turisme og nye kundesegmenter. Interresant og viktig problemstilling for dagens og framtidens museer i Nord-Norge i et stadig mer kresent og krevende marked!

onsdag 20. oktober 2010

Velkommen til høstens andre foredrag i Møteserien, Sikkerhet i Nord.



Delelinjeavtalen er enda fersk. Hvilke konsekvenser har den for oss og utviklingen i Nord?

Nordområdesenteret for næringslivet ved Høgskolen i Bodø, Norsk Luftfartsmuseum og Forsvarets Operative Hovedkvarter inviterer til Møteserien, Sikkerhet i Nord.

Hvert år vil en rekke foredragsholdere sette søkelyset på sikkerhet, samarbeid og konflikt i Nordområdene i fortid, nåtid og fremtid.

Onsdag 27. oktober vil Johan Petter Barlindhaug,
Professor II ved Nordområdesenteret og styreformann i North Energy, vil snakke om hva en avtale vil bety for den industrielle utviklingen i nord.

Foredraget på er gratis og åpent for alle!

Klikk på bildet for å se større plakat.

fredag 15. oktober 2010

I dag starter vitneavhørene i Treholtsaken

60 vitner er innkalt.

PST har gitt fra seg negativene til bevisbildene. Noen av bildene er også publisert på Flicker.  Se også barnevognen med innebygget kamera som ble benyttet i Helsinki.


Les siste nytt om saken på Nrk.no

torsdag 14. oktober 2010

Nordområdene – hva nå?

Nordområdene er et av de nye fyndordene i norsk politikk. Men hva er egentlig nordområdepolitikk, og hva er våre viktigste utfordringer?

29. september hadde Norsk Luftfartsmuseum besøk av Forskningsleder og professor Geir Hønneland fra Fridtjof Nansen Institutt i Oslo, til høstens første foredrag i Møteserien Sikkerhet i Nord.

Møteserien Sikkerhet i Nord er et samarbeid mellom Norsk Luftfartsmuseum, Nordområdesenteret for næringslivet på Høgskolen i Bodø og Forsvarets Operative Hovedkvarter. Formålet med serien er å sette søkelyset på aktuelle og historiske sikkerhetsutfordringer i Nordområdene. Møteserien startet med foredrag av Forsvarsminister Grete Faremo vårsemesteret 2010.10.12

Foto: Fni.no
Denne høsten er temaet forholdet mellom Norge og Russland. Og her åpnet vi med Geir Hønneland.

Geir Hønneland er en av Norges fremste eksperter på forholdet mellom Norge og Russland de siste 20 årene. Vi inviterte ham til Bodø for å sette søkelyset på hvordan forholdet mellom Norge og Russland har utviklet seg etter den kalde krigens slutt, og hvordan det kan gå i tiden fremover.

Geir Hønneland satte søkelyset på en rekke interessante utviklingstrekk, og han har vært så snill å la oss få lov til å publisere sentrale punkter fra foredraget på Isfronten-bloggen. PowerPoint fra foredrag

Vil du lese mer om dette? Kjøp boka "Nordområdene-hva nå?" av Geir Hønneland og Lars Rowe.

fredag 8. oktober 2010

Hurra!! 1000 besøk på Isfrontens blogg!

7. oktober passerte bloggen vår 1000 besøk fra IP-adresser i 24 land! Vi takker alle som har besøkt bloggen vår hittil og ønsker selvfølgelig alle tidligere og nye besøkende hjertelig velkommen til å følge oss videre!  

Vi håper at flere vil kommentere og diskutere innleggene framover, da dine meninger kan være med å forme innhold og vinkling innenfor temaene i den nye utstillingen. Registrer deg også gjerne som  fast følger (se høyre kolonne) :-)  

Utstillingen vi planlegger vil kunne bli helt unik og utrolig spennende, også som internasjonal attraksjon!  Vi trenger så mye støtte og oppmerksomhet som mulig, for å få realisert dette prosjektet!

For dem som er mye på Facebook, minner jeg om vår side der: Facebook ISFRONTEN

Ønsker du mer informasjon om hvordan besøkene registreres i vår teller, så klikk i nedre kant av telleren nederst i høyre kolonne eller klikk på denne linken til: ClustrMaps