tirsdag 22. februar 2011

Fantastisk opplevelse i Anlegg 96!

I går fikk vi fint besøk fra Kulturdepartementet, og hadde planlagt et "topphemmelig" og svært spennende "stunt" i Anlegg 96.  

 Foto: PIO, Bodø Hovedflystasjon
Statssekretær Lubna Jaffery og to seniorrådgivere ble tatt imot på flyplassen av Karl, styreleder, direktør ved NL og sjef for LMU

Herfra gikk turen umiddelbart inn i det mørklagte hemmelige fjellanlegget. Der tok jeg i mot dem i porten og ledet dem innenfor i mørket, mens porten lukket seg bak dem...
Med en fantastisk innsats fra Lydteamet AS, og vårt eget kreative team Isfronten, startet en dramatisk opplevelse iscenesatt med en pilot og et barn i rollene omgitt av av mektige lyd-, lys- og  røykeffekter.  
En sterk kald krig opplevelse i et atomsikkert fjellanlegg, blant autentiske gjenstander!  

Her er noen glimt fra opplevelsen: 
Foto: PIO, Bodø Hovedflystasjon

Til begynnende toner av Pink Floyd's "Goodbye Blue Sky", ble flyene gradvis lyst opp innover i den ene hovedhallen... 

 Foto: PIO, Bodø Hovedflystasjon        Skoleeleven spilles av Hedda Sætermo
...Flyalarmen går, en skoleelev dukker forskremt under pulten sin. Atomsoppen vokser fram i bakgrunnen mens et øredøvende bulder rister i hele fjellet... 

Lyset slukkes  og våre gjester forlater fjellanlegget for denne gang....
----------------
Frykten for atombomben var reel nok under den kalde krigen. Det vitner alle "Duck and Cover -øvelsenene" om.  Og Anlegg 96 i seg selv: 10 000 m2 hemmelig og atomsikkert skjulested for en jagerflyskvadron, bygd i fjellet på kun 2 år! Den enorme opprustningen av forsvaret, spesielt i Nord - mesteparten betalt av NATO, skapte mange arbeidsplasser og brått, et moderne samfunn i vekst. Men med stoltheten over å være viktig, kom også frykten for å være først som bombemål...



fredag 18. februar 2011

"Mor og Maska"

Hør denne morsomme kald krig - historien fra Helly Hansens gassmaske-fabrikk i Østfold.


Mor og Maska from Jazzmontør on Vimeo.

torsdag 17. februar 2011

Oppdrag Cold Eagle!

Les mer her!
To bedriftsgrupper har nettopp gjennomført vårt nye opplevelsesopplegg! Tilbakemeldingene har vært svært gode fra deltagerne.


Ord som: spennende, morsomt, ivrig, konkurranseånd, lærerikt og godt samarbeid var umiddelbare tilbakemeldinger.
Så kom igjen, og la din bedrift også delta på "den ekstraordinære Natoøvelsen, Cold Eagle"!

Se også tidligere blogginnlegg med mer info

fredag 11. februar 2011

Luftfartshistorisk fagseminar 2011!

Vi er nå startet på i andre dag av årets fagseminar,i år ved Norsk Luftfartsmuseum. Over 80 påmeldte luftfartsintereserte, har tre interessante og sosiale dager sammen her i Bodø. Årets program har sterkt fokus på museumsgjenstandenenes historie. Men den kalde krigen har også sin plass i programmet, gjennom foredrag om og besøk i Anlegg 96. I morgen skal Stieg Ingvarsson fortelle den spennende historien om amerikanske etterrettningsballonger under den kalde krigen.

To dagers workshop er avslutta.

Etter to intense men utrolig spennende dager, sitter vi igjen med mye inspirasjon og stort pågangsmot! 
Troen på at vi kan lykkes med å skape en fanastisk atraksjon og styrke folks kunskap om den kalde krigen, er større enn noensinne!

Vi får et hardt program framover, med mange store utfordringer. Men vi skal prøve å dele noen av våre nye tanker og ideer med dere her, etterhvert som de blir mer konkrete.

Team Isfronten takker alle som deltok på workshop'en - interesserte og med kreative bidrag. Det var veldig bra!

fredag 4. februar 2011

Vi har nå passert over 2000 besøk fra 27 land!

I følge ClustrMaps registrering har over 2000 mennesker fra hele verden besøkt bloggen. Vi takker dere alle og håper dere fortsetter å følge oss! De fleste er fortsatt fra Norge, men spredt over hele landet. Det lover godt videre for vårt nasjonale museum! Det at siden har blitt vist over 4000 ganger tyder på at mange besøker oss igjen - fortsett med det, for dette året skjer det mye spennende!!

torsdag 3. februar 2011

Workshop med PW Labs!

I dag har vi gjennoført første dag av en to dagers workshop med vårt nye designbyrå. Det har var en veldig interessant og utviklende dag! Vi ser fram til en spennende dag i morgen, med flere fra personalet med i den kreative prosessen!