onsdag 5. september 2012

Spenningen øker fram mot 8. oktober!

I dagens Avisa Nordland kunne man lese at vi venter i spent på penger i statsbudsjettet 2013 til Isfronten. Det gjør vi i aller høyeste grad!! Les artikkelen i e-avisen. eller last ned pdf her.


Vi søkte om 7 millioner til opptrapping og videreføring av prosjektet til statsbudsjettet 2012 også, men fikk ingen tildeling i år. Men en viktig merknad ble lagt inn i årets budsjett og økte våre forventninger om at Kulturdepartementet ser viktigheten av å støtte videreføringen av prosjekt Isfronten i 2013. Kulturministeren besøkte Norsk Luftfartsmuseum og Anlegg 96  i juni. Hun var begeistret over den magiske smakebiten av kald krig opplevelser hun fikk servert her, og uttalte i NRK's reportasje:
Dette er en veldig viktig del av norsk historie som man er interessert i formidle. Her er det et unikt anlegg.  Det er store planer, så jeg vil ta det med meg videre til diskusjon i Regjeringen.
Det håper vi Anniken Huitfeldt har gjort, og vi vil følge opp hennes besøk her og våre møter med Kulturkomiteen, fram til budsjettet legges. Nå vil vi komme videre mot ei utstilling som kan gi deg en fantastisk opplevelsesreise tilbake i den kalde krigen, i et mystisk og unikt kulturminne!

Men uten støtte fra Kulturdepartementet i årets statsbudsjett, så det ei stund svært mørkt ut for videreføringen av prosjektet dette året. Heldigvis trådde lokale og regionale aktører til med støtte til Isfronten i  2012. Med stor tro på at dette kan bli en spennende attraksjon og reiselivsfyrtårn i regionen, gikk flere aktører i det det offentlige og næringslivet sammen om et spleiselag for videreføring i år.

Direktør i Sparebank 1 Nord Norge hadde med en stor sjekk som prosjekt-
leder Karl Kleve tar godt imot. Fylkesråd Arve Knutsen til høyre er godt
fornøyd med at det private næringslivet også er med på "spleiselaget".
Foto: KAW, NL
Fylkesråd for næring i Nordlands fylkeskommune, Arve Knutsen har lenge hatt stor tro på prosjektet vårt og NFK stilte opp med en million i prosjektmidler i år. I tillegg er vi svært glade for at Trude Glad, Direktør i Sparebank 1 Nord-Norge så potensialet i våre planer og tildelte oss 200 000 kroner fra deres fond. Bodø kommune har gjennom Team Bodø/SUL (Strategisk utviklingprogram luftfart) også støttet prosjektet i år med 100 000 kroner.

Også Sjef for LMU Anders Utgård, Direktør for NL fra prosjektteamet og
journalist i AN Jørgen Mathisen, var med i Anlegg 96 på mandag. Foto: KAW, NL
 Vi takker alle våre bidragsytere og støttespillere for at dere har stor tro på Isfronten og gav oss muligheten til å fortsette arbeidet i år!

Nå må vi ikke gi oss, men jobbe hardt for å komme et stort steg videre utstillingsplanene i 2013!

Her er det mye spennende å se og snakke om! Disse kald krig-flyene er
plassert her midlertidig,  Vi håper snart å kunne få vise fram disse og annet
veldig spennende materiale i den planlagte utstillingen! Foto: KAW, NL


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar